Consulten

Uiteraard ben je bij mij op een veilige plek en blijft de informatie altijd tussen ons en binnen de 4 muren.

Hypnotherapie

Je gevoelens, gedrag en overtuigingen zijn door de jaren heen gevormd en vinden hun oorsprong soms al vanaf je kindertijd of eerder. Alle informatie is opgeslagen in je onderbewuste en d.m.v. hypnose/trance kun je het kritisch denken omzeilen en terug naar het moment van ontstaan. De patronen uit het verleden kunnen je functioneren zelfs volledig blokkeren. Op het moment dat je weet waar en hoe je blokkade is ontstaan, doordat je deze herbeleeft, begrijp je ook hoe deze gebeurtenis je de rest van je leven heeft kunnen beinvloeden. De situatie kun je niet veranderen maar wel je kijk erop.

Tijdens deze sessies ben je vol bij bewustzijn maar je kritsch denken doet even niet mee. Er gebeuren geen dingen die jij niet wilt. Ik begeleid je alleen in de herinnering maar vul niets voor je in. Door de juiste vragen te stellen help ik je om inzicht te krijgen en blokkades los te laten, zodat jij weer in het hier en nu verder kunt met je leven.


Angsten en fobieën

Rij- vlieg,-water,-ski-,spreek,- honden of spinnen -angst, voor donker, onweer, mensen, hoogte of roltrappen en nog veel meer kun je eenvoudig oplossen.

Angst en onzekerheid komen mede voort uit een eerder doorgemaakte ‘traumatische’ gebeurtenis. Het gaat hierbij niet om de gebeurtenis zelf maar om de emoties die wij aan een gebeurtenis koppelen zoals angst, verdriet, onzekerheid, afwijzing, boosheid etc. Wanneer deze emoties onverwerkt zijn gebleven vormen deze als het ware een trauma in ons lichaam. Naast deze emoties wordt ook de totale herinnering van de situatie in ons onderbewustzijn opgeslagen. Wanneer we nu in ons heden geconfronteerd worden met een vergelijkbare situatie of onderdelen hiervan, dan bestaat de mogelijkheid dat de opgeslagen emoties zich ontladen waardoor we dit trauma als het ware weer bewust opnieuw kunnen herleven. Daarnaast veroorzaakt het angst, stress, spanning en onrust. Door de opgeslagen emotie te vervangen door een prettige emotie, vervaagt en verdwijnt de oude emotie en laat je daarmee de angst los. Het doet je niets meer. 1 tot 3 sessies zijn meestal voldoende.

Stress en Burn-out klachten

Heb je moeite om te kunnen ontspannen en te genieten van het leven. Zit je niet lekker in de vel of maak je je druk over van alles en nog wat? Krijg je niets uit je handen en blijf je maar piekeren? Voel je je moe en futloos of slaap je slecht? Heb je een machteloos gevoel of kun je niet meer goed nadenken? Ben je somber, prikkelbaar of heb je huilbuien maar kom je er zelf niet uit? Met hypnotherapie kun je dit aanpakken en er de lading af afhalen. De hypnosetechnieken helpen je, zodat jij een snelle en blijvende verandering kunt maken. Hierdoor zal ze je snel weer ervaren dat het leven leuk en de moeite waard is en je weer energie hebt voor jezelf, gezin en werk. Je weer een ontspannen gevoel ervaart en uitdagingen aan durft te gaan, want als jij je probleem bewust kon oplossen had je dit al lang gedaan, toch?

Wat is ongezonde stress

Wanneer de stress te lang duurt is dat heel ongezond. Alles in je draait dan op volle toeren en dat kan het lichaam niet af.

Het is belangrijk de oorzaak weg te nemen en als eerste af te vragen:

Wat is de oorzaak van deze stress/burn-out? Hoe is je balans tussen inspanning en ontspanning? Wat zijn je overtuigingen wat verwacht je van jezelf en wat van anderen? Kun je je gevoelens makkelijk uiten? Weet je wat de oorzaak is en wat je kunt doen om deze te veranderen?

Wanneer is stress wel nuttig?

In de oertijd was b.v. stress een nuttig iets.

Op het moment dat er n.l. gevaar dreigt worden er vanuit onze hersenen signalen afgegeven die stresshormonen aanmaken zoals adrenaline, noradrenaline, cortisol en endorfine, waardoor onze zintuigen scherper worden. De bloedsomloop, hartslag en ademhaling gaan sneller en de spieren en hersenen werken beter! Ook stijgt de bloedsuikerspiegel zodat extra energie voorhanden is. Primaire gevoelens als honger e.d. verdwijnen naar de achtergrond. Dit alles zorgt ervoor dat je je volledig kunt richten en reageren op de veroorzaker van deze stress zoals vechten, vluchten of bevriezen om te overleven?

Op het moment dat de stress voorbij is geven de hersenen een signaal af dat de hormonen weer langzaam kunnen dalen tot normale waarden en de rust kan terugkeren in het lichaam, zodat er weer balans is tussen ont- en in-spanning en het lichaam zich kan herstellen. In de oertijd schudde men, wanneer het gevaar weg was, a.h.w. de stress weer uit het lijf door verder te gaan met rusten, jagen en eten verzamelen. Ga je na een korte stress, rusten, wandelen of op een andere manier ontspannen en uit je gedachte, dan krijgt je lichaam de kans om te herstellen.

Wat is noodzakelijk om te doen?
Het is belangrijk dat de oorzaak van steeds terugkerende stress weggenomen wordt. Wat is de veroorzaker van deze stress of burn-out? Hoe ga jij om met je eigen energie? Ben je in balans qua inspanning en ontspanning? Wat zijn jouw verwachtingen van jezelf en van anderen? Wat zijn de oorzaken en wat kan je eraan doen om deze te veranderen?
Bij stress en burn-out is ben je zowel je mentaal, geestelijk en lichamelijk uit balans.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jouw gedrag is belangrijk om het herstel te bevorderen en terugval na herstel te voorkomen. Het is dus belangrijk dat je je eigen grenzen leert kennen.

Hypnotherapie en coaching bij stress en burn-out.

In hypnose kun je op onbewust niveau, het kritische denken omzeilen en veranderingen doorvoeren zodat je lichaam kan herstellen.Tijdens het intakegesprek gaan we al direct aan de slag. We starten met een traject van 3 sessies en kijken of dit voldoende is of er nog een 4 de of 5de nodig is.

Afvallen met hypnose

Afvallen door de kracht van jouw onbewuste? Dat kan wanneer jij gemotiveerd bent om de kilo's en de emoties los te laten. Ik kan je daar in begeleiden maar je gaat het wel zelf aan. Het programma bestaat uit 5 sessies.

Tijdens de sessies gaan we aan de slag om je te motiveren om je doel te bereiken, te versterken en te behouden. De vetverbranding van het lichaam te verhogen. Eventueel je maag te verkleinen (Hypnotische maagverkleining of virtuele maagband) Sabotage op te lossen.

Het is belangrijk om iedere dag te bewegen om de vetverbranding te verhogen.

Je eetgewoonte aan te passen naar 3 kleine maaltijden per dag zodat je bloedsuiker kan stabiliseren.
Je langzamer te doen eten en snel eten te stoppen.
Je slechte gewoontes verwijderen.
Een positief zelfbeeld programmeren.
Je verlangen naar gezond en voedzaam eten verhogen en je gezondheid en vitaliteit te vergroten?

Meer weten en ben je gemotiveerd? Neem contact met me op dan vertel ik je de mogelijkheden.

5 sessies verspreid over 4 maanden.

Wetenschappelijk onderzoek

Op NPO2 is in 2018 een documentaire uitgezonden over het gebruik van hypnotherapie binnen ziekenhuizen. Deze documentaire is gemaakt naar aanleiding van een wetenschappelijk onderzoek door hoogleraar prof. dr. M.A. Benninga, die hij starte om eigenlijk te bewijzen dat het niet effectief is. Tot zijn grote verbazing werkt het in veel gevallen erg positief. Het onderzoek richtte zich met name op medische klachten waar de artsen geen verklaring kunnen vinden.

https://www.npostart.nl/2doc/28-05-2018/VPWON_1283073

Mediumconsult

E en mediumconsult geeft inzicht in wat jou op dit moment bezig houdt, of waar je tegenaan loopt. Dit gebeurt door middel van het lezen van je energie en daarnaast vindt er contact met een overleden dierbare plaats. Door specifieke kenmerken, bijvoorbeeld de manier van overlijden of gedeelde herinneringente beschrijven, weet jij om welke dierbare het gaat. Meestal heeft de overledene een boodschap voor je, die aansluit op jouw behoefte van dat moment. Een mediumconsult geeft inzichten en biedt troost.

Een consult van ca. 45 minuten €65,00

Privacy

Het mediumconsult mag worden opgenomen, maar niet door derden worden beluisterd, zodat zaken privé blijven. Zelf laat ik aan het einde van het consult de informatie weer los.


Readingconsult

Zit je met vragen en wil je inzicht in wat er speelt?

Bij een reading wordt er gewerkt met een door jou meegebrachte vraag waarna ik ga afstemmen op de energie wat er op dit moment nodig is voor jezelf.

Een reading laat oude patronen en overtuigingen zien waar je nu last van kunt hebben. Het maakt zichtbaar wat je onbewust tegen houdt om te zijn wie je wilt zijn.
Deze inzichten kunnen je helpen om los te komen van belemmerende patronen.

Door een reading kun je meer vrijheid ervaren en wordt het mogelijk om je eigen unieke zelf te zijn en de kwaliteiten van je leven te verhogen.

Een consult van ca. 45 minuten €65,00

Privacy

Een reading mag worden opgenomen, maar niet door derden worden beluisterd, zodat zaken privé blijven. Zelf laat ik aan het einde van het consult de informatie weer los.

Natuurlijk volg ik de richtlijnen van het RIVM.

- Bij klachten als keelpijn, hoesten, kuchen, verkoudheid, koorts, of heeft een gezinslid koorts dan wordt het consult kosteloos geannuleerd.
- Afspraken kunnen zo nodig omgezet worden in een consult via beeldbellen
- We schudden geen handen, raken elkaar niet aan en houden minimaal 1,5 meter afstand.

Dank u wel voor uw begrip.


Medisch handelen

Ik neem nooit de plaats in van de behandelende arts en in principe kan mijn handelen samengaan met bestaande reguliere therapieën en voorgeschreven medicijnen.

https://catcollectief.nl/

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/