Praat je met Overledene?

Ze vragen me weleens: Hoe maak je, als medium, contact met een overleden dierbare? Praat je daar dan mee? Nee, het is anders. Ik stem me af en maak contact met de overledene, waarbij ik emoties voel, beelden zie, of geluiden hoor. Die vertaal ik, tot het herkend wordt door degene waar het contact voor is. Daarop volgt een boodschap van de overledene, wat een betekenis heeft of een antwoord of inzicht op een vraag. Dit werkt helend voor de nabestaanden.

In het onbewuste zijn alle herinneringen opgeslagen (je harde schijf). Bij een herinnering krijg je beelden, emoties/gevoelens, geluiden, of soms geuren van de eerste keer dat je die ervaring had. Steeds als je aan een herinnering denkt verander je het. Stel je bent in een super vrolijke bui en je haalt iets stoms uit je verleden naar boven en samen lach je erom. Op dat moment is die herinnering anders, de lading is eraf. Zo werkt het ook andersom en kun je de lading versterken.

Als medium ben ik de vertaler van het onbewuste van de overledene. Het mooie is, dat het karakter van de overledene blijft, maar dat deze zijn of haar lading, niet heeft meegenomen. Ze verwijderen alle spam van de harde schijf en overzien de werkelijkheid weer, waaronder hun gemaakte fouten maar ook de mooie momenten.

Je kunt het verleden niet veranderen maar wel je kijk erop.

Falen bestaat niet

Falen bestaat niet, er is alleen uitgesteld succes!”

Deze tekst was het eerste wat me opviel bij de start van de opleiding tot hypnotherapeut.
Soms bleef ik hangen in wat ik allemaal fout deed, gisteren, vorige week of misschien wel 10 jaar terug? Vanaf dat moment vroeg ik mezelf bij dergelijke gedachtes af: Levert dit mij wat op? Kan ik dingen nog veranderen? Zo nee, ben ik er dan wijzer van geworden, doe ik dingen nu anders? Zo ja, perfect, dat was dan een mooi leermoment. Zo niet, dan kan ik het beste maar aan iets leuks denken, krijg ik er ook nog goede zin van en straal ik dat ook uit.
Soms kan een simpel bordje je al helpen, en soms heb je daar meer hulp bij nodig. Met hypnotherapie ga je anders kijken naar het verleden en kun je oude angsten loslaten. Hoogte- en straat-vrees, bang voor honden of onweer zijn tenslotte ook ontstaan uit gedachtes.

Angst ~ Verander je kijk erop!

Ik was 21 en samen met mijn zus ging ik bij de kunstbaan op Skiles. Van wintersport kwam het niet, Wim en ik kregen n.l. in die zelfde periode de sleutel van ons eerste huisje.

Precies 10 jaar later gingen Wim en ik met vrienden naar Oosterijk. De bedoeling was om allemaal (beginner)les te nemen, alleen eentje kon al goed skiën en zei: Marja, jij kunt toch ook skiën, nemen we gewoon 'n paar gevorderde lessen. Oké, doen we zei ik.

Aangekomen bij de skischool moesten we een stukje 'voor' skiën en wie het skigebied in Wörgl kent, weet dat dat een bergje van niks is. Dus oké, zei de skileraar gaan we vanmiddag naar een groter skigebied. We namen daar een lift omhoog en nog een.. en nog een...Eenmaal boven op de top keek ik naar beneden en zei: Help, moet ik van die stijle 'ski-schans' af?

Vallend en glijdend, (en ik denk ook nog gillend) ging ik een stuk naar beneden tot de skileraar het helemaal zat was. Stop maar en loop maar terug naar boven en ga met de lift naar beneden. We zien je over 1 1/2 uur onder in de skihut. Oké zei ik, maar na een klein stukje klimmen dacht ik, ja doei! Ik ga gewoon ook op m'n ski's naar beneden. De meest stijle stukken gleed ik op mijn billen en als het wat vlakker was, dan ging ik skiënd. Mij skibroek was al bijna doorgesleten tot ik besefte: Ook raar, als het te stijl is ben ik bang en val ik, maar anders niet.

Ik bedacht: Als ik mijn kijk nu eens verander. Ik keek vanaf dat moment niet meer van boven helemaal naar beneden, maar alleen een klein stukje. Het was al beter maar nog te stijl, dus dacht ik oké dan kantel ik het beeld zo, dat het minder stijl lijkt. (Ja, je wordt vindingrijk daar alleen op zo'n piste.) Zo skiede ik naar beneden. Toen ik eindelijk bij het hutje aan kwam, waren de anderen er al en ze vroegen: waar kom jij vandaan? Oh zei ik, gewoon van de piste.

De volgende dag mocht ik met de zelfde groep mee naar boven en kon ik aan mijn techniek werken....en het jaar daarna en daarna......(het maakte n.l. geen goede skiër van me, maar wel eentje zonder angst)

Wat gebeurde er nu: Door mijn kijk te veranderen werd mijn gevoel anders en was mijn angst weg. Ik was me toen nog niet bewust dat dit voor alle angsten zo werkt. (Het had me in andere situaties in mijn leven, vast meer gemak op geleverd). Verander je kijk op je angst en hij verdwijnt. Kom je er zelf niet uit? Met hypnose zijn er mooie technieken die je daarbij helpen.

Hoogtevrees

Help.., ik durf niet naar beneden te kijken! Misschien herken je dit op grote hoogte? Nu zijn er ook mensen die dat op een keukentrapje met 3 treetjes al hebben. Aanstellerij of flauwekul denk je misschien, maar het kan een hele serieuze blokkade zijn voor degene die er last van heeft. Angst is meestal niet levensbedreigend, maar wel vervelend en het belemmerd je, in je vrijheid. Tijdens mijn studie hypnose oefende ik eerst op medecursisten. Eentje durfde niet in een skilift of hoge torens te beklimmen. Hoe leuk is het dan, dat ik 2 weken na de sessie, een Appje met foto van hem krijg, met: Ik heb deze toren beklommen, 65 meter hoog. Hij had zijn hele vriendengroep zover gekregen om ook de toren te beklimmen. Erg suf tijdens een vrienden weekend, maar als echte vrienden doe je dat.

Ik wist toen nog niet zoveel van angsten af. Zelf had ik er ook mee te maken, maar zocht het in mezelf, als een laf gevoel. Nu pas snap ik dat het ooit ergens, in 1 keer is ontstaan en dat je er dus, ook in 1 keer vanaf kunt. Wanneer je een auto ongeluk hebt gehad en daarna nooit meer durf te rijden, dan is dat toch erg jammer nietwaar? Het beperkt je in je zelfstandigheid. Van angst kun je dus af met hypnose. Ik kan geen goede chauffeur van je maken (want ik hoop dat je daarvoor een goede rijschool hebt gehad), maar wel eentje zonder angst. Hoe leuk kan het zijn.

Afvallen met hypnose

De nodige kilo's lichter, zit ik prima in mijn vel. Mijn omgeving valt dit ook op en ik krijg dan de vraag, hoe heb je dat gedaan? Nou o.a. door suikervrij en minder koolhydraten te eten en iedere dag (voor het ontbijt) een half uur te bewegen. De volgende vraag is: en...hoelang ga je dit volhouden? Dat weet ik zelf ook niet. Ik vertel erbij dat ik ook onder hypnose ben geweest. Op dat moment haken sommige af of schieten in hun lach en denken aan show hypnose, maar dat is heel iets anders. Een enkeling is toch nieuwsgierig en vraagt, hoe werkt dat dan? Voor diegene mijn verhaal:

Afvallen kon ik als de beste, maar aankomen nog beter. Emoties van allerlei aard zoals faalangst, onmacht, onrecht, onzekerheid en noem maar op, zorgden er mijn hele leven al voor dat ik ging snaaien en dat mijn lichaam vocht vast hield. Na een lange tijd de weegschaal gemeden te hebben, wist ik best, dit gewicht is niet oké. Ik had last van mijn knieën en te weinig energie en inderdaad de weegschaal bevestigde dat, ik was weer 5 kilo aangekomen! Ik besloot, nu is het klaar! Ik ging suikervrij en koolhydraatarm eten en iedere morgen deed ik bewegingsoefeningen. De eerste kilo’s vlogen eraf. Het werd me wel moeilijker gemaakt door te veel feestjes en etentjes in die tijd. Ondertussen zag ik een advertentie: afvallen met hypnose. Na een informatief gesprek onderging ik de eerste hypnose-sessie. Daar werden de emoties aangeraakt die mij steeds een goede reden gaven om te snaaien. Zonder uit te weiden wat dit was, werd mij duidelijk, dat ik die emoties niet meer nodig had. Een aantal hypnose-sessies verder wist ik de zaken, die verband hielden met mijn eetgedrag, op te lossen en viel ik af zonder moeite of terugval. Geweldig hoe dat werkte! Tegelijkertijd besloot ik de hypnose-opleiding zelf te volgen. Wat een leerzaam jaar, 12 lesdagen en heel veel praktijk ervaringen verder, sluit ik in november af met het examen Hypnotherapie practitioner. Als 'toetje' volg ik de 2 daagse masterclass: Hypnotische maagverkleining/virtuele maagband aanbrengen. Een hulpmiddel voor mensen die met veel overgewicht kampen en misschien wel een echte maagverkleining overwegen. Het onderbewuste heeft nl geen verschil tussen een echte of virtuele maag-verkleining(-band). Je vraag je misschien af: Houd je, je lichaam dan niet voor de gek? Ja zeker, maar dat doe je ook met alle negatieve gedachten over jezelf en over zaken uit het verleden, waarom dan niet met een positief effect? Hypnose helpt je om je gedrag nu eens en voor altijd te veranderen en je onderbewuste het gevoel te geven dat je maaginhoud veel en veel kleiner is. Dit geeft je een hele goede ondersteuning in het afvalproces. Dit alles zonder medische ingreep maar door een verandering in je onderbewuste, bijzonder toch? Sommige mensen vinden dit raar en begrijpen dit niet, maar dat zijn ook vaak degene die zeggen, elk pondje komt door het mondje of gewoon niet snoepen en minder eten! Maar dat is gemakkelijk gezegd, daarbij niet iedereen wordt dik van eten, ook vervelende emoties maken je dik. Met hulp van hypnose krijg je dus inzicht in die emotie’s en wordt de lading ervan afgehaald en tevens het daadwerkelijke probleem aangepakt. Dit alles, zonodig met hulp van een hypnotische maagband of maagverkleining, nou en? Het gaat om het resultaat.

Wil je hier meer over weten? Stuur een mail dan neem ik contact met je op.